Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +13 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 22. oktobris
Irīda, Īrisa, Airisa

Gada varoņi un nevaroņi 2012

Asu izjūtu cienītājiem aizvadītais gads droši vien sagādājis vilšanos, jo šogad varējām skaidri redzēt, ka pamazām sāk piepildīties dažu politiķu izlolotais plāns: padarīt Latviju par "normālu, garlaicīgu Ziemeļeiropas valsti".

Šogad iztikām bez Saeimas atlaišanas un ārkārtas vēlēšanām, banku maksātnespējas un naksnīgas drūzmēšanās rindā pie bankomātiem. Ziemeļvalstu kapitāls savā paspārnē paņēmis ne tikai mūsu lielākās bankas un cūku fermas, bet arī populārākos TV kanālus. Arī degvielas cenas pamazām tuvojas Norvēģijas līmenim. Pat premjers mūsu zemītē nav mainījies gandrīz četrus gadus un kļuvis par jauno "stabilitātes garantu". Par laimi, lai dzīve nekļūtu pavisam garlaicīga, Latvijā vēl ir tādi nemiera cēlāji kā Roberts Ķīlis un Vladimirs Lindermans, kas nav zaudējuši spēju tracināt savus oponentus. Nākamais gads Latvijas "ziemeļeiropeizācijas" procesā gan neizskatās pārāk cerīgs, jo "vella kalps" Ušakovs nebūt negrasās atdot Rīgas atslēgas zviedru sabiedrotajiem un arī eiro ieviešana mūs attālinātu no Ziemeļvalstīm, kas palikušas uzticīgas savām kronām.

Piedāvājam dažas no Sestdienas gada topa nominācijām:

Gada revolucionārs: Vladimirs Lindermans
Neticamās baumas par to, ka bijušais atmodas aktīvists un pirmās pornogrāfiskās avīzes Ješčo dibinātājs, profesionālais revolucionārs Vladimirs Iļjičs Lindermans no Krievijas atpakaļ izprasīts tādēļ, lai politiski pamodinātu un saliedētu latviešus, guva nopietnu apliecinājumu viņa rosinātajā 18.februāra referendumā par valsts valodas statusa piešķiršanu krievu valodai – pēc Latvijas neatkarības atjaunošanas nevienam citam nebija izdevies latviešus kādai idejai vienot tik pārliecinoši, 75% referenduma dalībnieku nobalsoja pret. Tā kā Triju Zvaigžņu ordenis Lindermanam par šo akciju tomēr netika piešķirts, viņš savas faustiski mefistofeliskās aktivitātes "kas ļaunu vienmēr grib un labu vienmēr nes" turpina, cīnoties par autonomijas piešķiršanu Latgalei, kur valodas referendumā 56% nobalsoja par labu krievu valodai kā valsts valodai Latvijā.

Gada modele: Elīna Egle
Bijusī Valsts prezidenta padomniece Elīna Egle nebūt nav vienīgā sabiedrībā zināmā persona, kuras kailfoto varētu interesēt ziņkārīgos, kuru skaitu internets ar tā piedāvātajām iespējām atrast virtuālus plikumus jebkurai gaumei nekādi nav samazinājis. Taču Egle izrādījās vienīgā, kuras fotogrāfijas kļuva pieejamas šādas ziņkāres apmierināšanai. Sekojošie notikumi apliecināja, ka Latvijas sabiedrība kļuvusi liekulīgāka nekā pagājušā gadsimta 90.gados, kad ne viena vien tagad visnotaļ pazīstama persona nevairījās no savas laulības dzīves intīmo detaļu izklāsta attiecīgiem žurnāliem un netika par to nosodīta. Lai gan fotogrāfijas esot nopludinājis kāds Egles paziņa nelabvēlis, viņai drīz vien nācās aiziet no valsts darba.

Gada slaucēja: Nora Degolda
Atbrīvos no liekā svara, dēmoniem un "bezlaulības vainaga", palīdzēs kļūt par miljonāru un pat izārstēs vēzi pēdējā stadijā: šādus pakalpojumus piedāvāja presē plaši reklamētais Durgas templis, kura saimniece Nora Degolda hinduistu reliģiskās draudzes aizsegā bija izveidojusi ienesīgu ezoteriskā biznesa projektu. Sestdiena apmeklēja Degoldas vadīto "tumsas spēku izdzīšanas rituālu" un pārliecinājās, ka Durgas templis visefektīvāk atbrīvo nevis no dēmoniem, bet gan no naudas. Kāda sieviete pat uzdāvināja templim divus dzīvokļus. Neilgi pēc Sestdienas publikācijas Durgas templis mainīja nosaukumu, bet tas neglāba no pelnīta soda: Patērētāju tiesību aizsardzības centrs par negodīgu komercpraksi uzlika 10 000 latu sodu.

Par visiem aizvadītā gada varoņiem un nevaroņiem lasiet 21. decembra Sestdienā!


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

Žurnāla "SestDiena" publikācijas

Vairāk Žurnāla "SestDiena" publikācijas


Aktuāli


Šonedēļ SestDienā

Vairāk Šonedēļ SestDienā


SestDienas salons

Vairāk SestDienas salons


Pasaule

Vairāk Pasaule


Politika

Vairāk Politika


Tēma

Vairāk Tēma


Pieredze

Vairāk Pieredze


In memoriam

Vairāk In memoriam


Tuvplānā

Vairāk Tuvplānā


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


Latvijai vajag

Vairāk Latvijai vajag


SestDienas receptes

Vairāk SestDienas receptes


Dienasgrāmata

Vairāk Dienasgrāmata