Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +4 °C
Daļēji apmācies
Pirmdiena, 25. novembris
Kadrija, Kate, Katrīna, Trīne, Katrīne

Omulība virtuvē

Šoreiz abas receptes ir rudenīgi smaržīgas un garšīgas – viena ir kārtīgs pamatēdiens, otra našķis tumšajiem novembra rītiem vai vakariem. Bet abas var droši celt galdā, atzīmējot Lāčplēša dienu!

Truša gaļas sautējums ar rudens saknēm

Kā zināms, truša gaļa ir viena no vērtīgākajām – liesa, garšīga, ar augstu uzturvērtību. Savienojumā ar rudens saknēm tā kļūst vēl garšīgāka, tāpēc iesaku baudīt, piedevās pasniedzot kādu vieglu dārzeņu biezeni vai rīsus.

 

Pagatavošanas laiks: 1,5 stundas

Sarežģītības pakāpe: nekā grūta

Daudzums: 4 - 6 porcijas

 

Sastāvdaļas: 

  • dažādi truša gabaliņi, kopā ap 600 g
  • eļļa cepšanai
  • 5 palieli sīpoli
  • 2 ķiplokdaiviņas
  • 1,5 ēd. k Medījuma garšvielu maisījuma
  • 2 lauru lapas
  • 1 ēd. k. tomātu pastas
  • 2 burkāni
  • 1 mazs kālis
  • 1 vidēja pētersīļa sakne
  • sāls, pipari pēc garšas

Ja vēlas, sautējumu var bagātināt ar šķipsnu čili piparu un beigās mazliet pieliet saldo krējumu.

 

Pagatavošana:

1. Vispirms katlā sakarsē eļļu un apcep truša gabalus no visām pusēm. Izņem no katla un noliek malā.

2. Tajā pašā katlā ber rupji sakapātus sīpolus un ķiplokdaivas. Maisot apcep, līdz sīpoli zeltojas. Pievieno garšvielas, lauru lapas, tomātu pastu un apmaisa.

3. Savieto katlā atpakaļ arī apceptos gaļas gabalus un pārlej karstu ūdeni tik, lai tas nosedz gaļu. Uz nelielas uguns zem vāka vāra apmēram stundu, pa laikam apmaisot un apgrozot truša gabalus. Ja šķidrums paliek pārāk maz, pielej ūdeni.

4. Tikmēr nomizo saknes un sagriež tās garenos stienīšos. Pievieno truša gaļai katlā un vāra vēl apmēram 20 minūšu.


Ābolu marmelāde ar karstvīna noti

Gardums brokastīs uz grauzdētām maizītēm vai piedeva smalkai sieru platei. Lai nesanāktu pārāk salda, receptē noteikti iesaku izmantot sauso, nevis pussaldo vai saldo sarkanvīnu.

 

Pagatavošanas laiks: 15 minūtes

Sarežģītības pakāpe: viegli patīkami

Daudzums: 1 burciņa

 

Sastāvdaļas:

  • 100 ml sausā sarkanvīna
  • 2 ēd. k. apelsīnu sulas
  • 2 krustnagliņas
  • ½ tējk. kardamona pākšu
  • ½ kanēļa standziņas
  • 200 g ābola (1 liels)
  • 1 tējk. citrona sulas
  • 160 g ievārījuma cukura

Receptē var lietot gan svaigi spiestu apelsīnu sulu, gan no pakas.

 

Pagatavošana:

1. Katliņā lej sarkanvīnu, apelsīnu sulu, pievieno krustnagliņas, kardamonu un kanēļa standziņu. Uzvāra, ņem no plīts nost un atstāj garšvielas karstajā vīnā ievilkties.

2. Ābolus nomizo, izņem serdes un pašus sagriež mazos gabaliņos. Ber citā katliņā, pievieno citrona sulu un ievārījuma cukuru, samaisa.

3. Vīnu izkāš caur smalku sietu vai marli un pievieno āboliem. Uzvāra un tad vēl maisot vāra 4 minūtes.

4. Karstu pilda tīrā burciņā un aizvāko.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

Žurnāla "SestDiena" publikācijas

Vairāk Žurnāla "SestDiena" publikācijas


Aktuāli


Šonedēļ SestDienā

Vairāk Šonedēļ SestDienā


SestDienas salons

Vairāk SestDienas salons


Pasaule

Vairāk Pasaule


Politika

Vairāk Politika


Tēma

Vairāk Tēma


Pieredze

Vairāk Pieredze


In memoriam

Vairāk In memoriam


Tuvplānā

Vairāk Tuvplānā


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


Latvijai vajag

Vairāk Latvijai vajag


SestDienas receptes

Vairāk SestDienas receptes


Dienasgrāmata

Vairāk Dienasgrāmata