Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Trešdiena, 25. septembris
Rauls, Rodrigo

Bondara apvienība paplašinās

Lai paplašinātu atbalstītāju loku, Latvijas Reģionu apvienība Saeimas vēlēšanās sarakstā iekļaus pārstāvjus no nelielas ietekmes partijām LSDSP un Kristīgi demokrātiskās savienības. Abas partijas pastāv vairāk nekā divdesmit gadu un bijušas pārstāvētas arī parlamentā. To biedri startēs sarakstā ar Latvijas Reģionu apvienības vārdu, bet LSDSP un KDS nosaukumi būs redzami jaunajā, speciāli vēlēšanām radītajā apvienības logo.

Vienlaikus Kristīgo demokrātu savienība (KDS) iekļauj savās rindās biedrus no partijas Par prezidentālu republiku, kura tai jau ir pievienojusies, un Latvijas Atdzimšanas partijas, ar kuru memorandu paredzēts parakstīt šodien.

Latvijas Reģionu apvienību veido Reģionu alianse, Vidzemes partija, nesen tai pievienojās arī partija Apvienība Iedzīvotāji. Arī to nosaukumi būs redzami kopīgajā logo. Uz vaicāto, vai LRA līderi Mārtiņu Bondaru nebaida iespējamās grūtības, ko var radīt tik raiba komanda, viņš atbildēja: «Tas ir mūsu spēks. Latvijas sabiedrība kopumā ir sociāli un ekonomiski raiba.» Viņš uzskata - ja šie cilvēki spēj vienoties par kopīgu sarakstu un programmu, spēs vienoties arī par kopīgu darbību. Galvenais esot saprašanās par pamatprincipiem, piemēram, par tautas vēlētu prezidentu ir gan Reģionu alianse, gan Par prezidentālu republiku biedri. Arī viens no LSDSP līderiem Jānis Dinevičs ir pārliecināts, ka pašvaldību pārstāvjiem ir svarīgas viņam būtiskās sociāldemokrātiskās vērtības.

Ar LSDSP Reģionu apvienība jau ir vienojusies par sadarbību Saeimas vēlēšanās, Dienai apstiprināja J. Dinevičs, kurš varētu startēt Latgales vēlēšanu apgabalā. LRA sarakstā Rīgas vēlēšanu apgabalā no LSDSP varētu būt partijas priekšsēdētājs Aivars Timofejevs. Vēl sociāldemokrāti plāno kopīgajā sarakstā no sava vidus piedāvāt Margaritu Krauču, Māri Pļaviņu, kā arī bijušo Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja vadītāju Normundu Vilnīti. Pagaidām vēl nav zināms, vai piedāvājumu atgriezties politikā varētu pieņemt bijušais Latvijas Tautas frontes priekšsēdētājs Dainis Īvāns. «Daiņa Īvāna līdzdalība sarakstā noteikti būtu ieguvums, ja viņš tam piekristu,» teica J. Dinevičs. LSDSP kā partija turpina pastāvēt. Tās darbību Latvijā atjaunoja 1989. gadā. KDS ir dibināta 1991. gadā, un tās līderu sastāvā vairākkārt notikušas būtiskas izmaiņas, daļa tās biedru savulaik pievienojās Latvijas Pirmajai partijai, kuru kopā ar Aināru Šleseru dibināja mācītāji, savukārt palikušie biedri KDS saglabāja.

Šīs būs pirmās vēlēšanas, kurās LSDSP un KDS nepiedalīsies ar saviem sarakstiem, kuriem gan kopš 90. gadiem nebija izdevies gūt pārstāvniecību Saeimā. KDS priekšsēdētāja Māra Viktorija Zilgalve pastāstīja, ka jau jūnijā KDS parakstīja memorandu ar partiju Par prezidentālu republiku par sadarbību Saeimas vēlēšanās un līdzīgs dokuments ir sagatavots, arī lai vienotos ar Latvijas Atdzimšanas partiju, kuras līderis ir ārsts Andris Rubins. Ar Latvijas Reģionu apvienību kristīgie demokrāti sarunas vēl turpina, taču var paredzēt, ka arī to iznākumā varētu panākt vienošanos. KDS biedri vēlas saglabāt iespēju kampaņā norādīt uz savu piederību kristīgajiem demokrātiem un uzsvērt sev svarīgās vērtības, kas, visticamāk, būs iespējams. Latvijas Reģionu apvienība plāno kandidātu sarakstu pārstāvju sapulcē apstiprināt 29. jūlijā, informēja M. Bondars.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?