Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +12 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 23. oktobris
Daina, Dainida, Dainis

Meditēju ravējot

Man acu priekšā ir ideālais modelis, kā jāizskatās Panorāmai, — saka Arnis Krauze, kurš pagājušajā nedēļā saņēma Latvijas Žurnālistu asociācijas balvu par izcilākajiem sasniegumiem žurnālistikā aizvadītajā gadā — par interviju ar Irēnu Krūmani, sākoties Krājbankas krīzei, un tiešraidi Swedbank panikas svētdienā, vienlaikus atzīstot, ka tiešā ētera viņam varbūt esot par daudz, griboties atgriezties pie reportiera darba. Arnis patlaban ir žurnālistikas zenītā, bet vēl pērnvasar grasījās pamest televīziju. 

Nedaudz pārsteidzoši — Panorāmā Krauze ir jau 15 gadu un pašlaik ir viens no jaudīgākajiem Ziņu dienesta žurnālistiem. Ekrānā viņš ir ļoti mierīgs, korekts, diplomātisks, tomēr savu līniju prot ieturēt. Arnis aktīvi seko norisēm valstī un rok politikas lauciņā, taču grūti iedomāties Krauzi rušināmies piemājas dārziņā, kas ir viens no viņa hobijiem. Par citiem Arņa Krauzes vaļaspriekiem, viņa izvēlēm un televīzijas aizkulisēm lasiet intervijā! Lūk, fragments:


Vai tev, esot ēterā, ir tāda kā misijas apziņa? Jūti, ka vari reāli ietekmēt sabiedrisko domu, notikumu virzību?
Es to noteikti nesauktu par misijas apziņu, bet savulaik žurnālistiku izvēlējos tieši tāpēc, ka šajā profesijā tu arī viens vari mainīt pasauli, cilvēku izpratni par lietām. Taču dažbrīd, noskatoties kolēģu stāstus De facto un Nekā personīga, liekas — nu, pēc šīs ziņas jābūt sprādzienam, kādam ir jāuzņemas atbildība, jāatkāpjas vismaz trīs cilvēkiem. Svētdienas vakarā pēc raidījumiem vēl ir kādas vibrācijas interneta portālos, bet pirmdienas rītā viss jau kaut kur pagaisis. Jā, tas liek uzdot jautājumu: nu, kas vēl žurnālistam jāizdara, lai reāli iekustinātu kādus procesus!? 

Vai pats politikā neiesi — parādīt priekšzīmi, kā komunicēt ar sabiedrību? Esi arī studējis politoloģiju. Un populāri žurnālisti startē ar panākumiem — piemēru nav mazums.
No televīzijas nācis ne viens vien politiķis. Satiksmes ministrs Aivis Ronis savulaik bija Panorāmas ārzemju ziņu redaktors. Kārlis Seržants, Velta Puriņa, Oskars Kastēns. Bet tas, kā izvērtās viņu politiķu karjera, nespēj mani neiedvesmo. Jā, esmu savulaik uzrunāts, bet neesmu apsvēris šādus piedāvājumus pat piecas minūtes. Vismaz līdz pensijas vecumam politikā neiešu.

Visu interviju lasiet Sestdienā!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

Žurnāla "SestDiena" publikācijas

Vairāk Žurnāla "SestDiena" publikācijas


Aktuāli


Šonedēļ SestDienā

Vairāk Šonedēļ SestDienā


SestDienas salons

Vairāk SestDienas salons


Pasaule

Vairāk Pasaule


Politika

Vairāk Politika


Tēma

Vairāk Tēma


Pieredze

Vairāk Pieredze


In memoriam

Vairāk In memoriam


Tuvplānā

Vairāk Tuvplānā


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


Latvijai vajag

Vairāk Latvijai vajag


SestDienas receptes

Vairāk SestDienas receptes


Dienasgrāmata

Vairāk Dienasgrāmata