Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Zvaigzne Krievijā – Arnis Līcītis

Arnis Līcītis ir varbūt pat vienīgais latviešu aktieris, kas krieviski runā bez akcenta, tādēļ krievi viņu uzskata gluži vai par savējo un bieži aicina filmēties, tiesa, domājis viņš vienmēr tikai savā valodā un ir savas zemes patriots.

Latvijā gan Arnis filmējas maz un reti. Vislabāk palicis atmiņā no Arvīda Krieva detektīvgabala Aveņu vīns, kur gan viņa varoni diezgan ātri nomušīja, taču, šķetinot nozieguma pavedienu, viņš kadrā parādījās pietiekami daudz, tautā izpelnoties pat iesauku Līķītis. 

Latvijā Krievijas seriālus, kuros viņš pēdējos gados filmējies, tā arī gandrīz neredzam, ja neskaita Sarkano kapelu, Dīkdieņus un nelielas lomas Kamenskā 5 un Turecka maršā. Drīzumā viņa varonis parādīsies seriālā Raņetki, ko izrāda TV3+. Vairākos projektos Krievijā aktieris filmējies arī galvenajās lomās, piemēram, Kolekcija, Dīkdieņi, Atgriešanās punkts, Mežainis. Arņa balsi var dzirdēt arī stilīgajās VEF basketbola komandas reklāmās: Melni vīri... Daudziem ir pārsteigums, ka viedo veceni patiesībā ierunājis viņš. «Līcītis nav klasiska skaistuļa tips, taču viņam piemīt kinogēnais šarms, viņš filmās ļoti labi izskatās. Brutālais, jūtīgais vīrietis ar miklām acīm. Ja Līcīti kāds režisors būtu šeit tā iegrozījis, viņš būtu otrs Uldis Pūcītis! Mums Latvijā nav daudz šādu aktieru!» par Arni saka teātra un kino kritiķis Normunds Naumanis.

Kā aktierim Līcītim nācies iejusties visās frontes pusēs. Viņš bijis vācietis, čekists, bandīts, milicis, killers un slepkavības upuris, atveidojis daudzus vēsturiskus personāžus, piemēram, sarkano strēlnieku Robertu Eidemani, Polijas komunistu līderi Vladislavu Gomulku, Krievijas imperatoru Pāvelu I, PSRS pilnvaroto Latvijā Andreju Višinski, un pat nacistu Joahimu fon Ribentropu, kurš  paraksta bēdīgi slaveno Ribentropa–Molotova paktu. 
Sarunā ar Sestdienu Līcītis paver priekškaru uz Krievijas kino virtuvi, stāsta, ko domā par latviešu kino un par piedzīvojumiem savā aktiera mūžā.

Top komentāri

Aktieriski, atraktīvi un jēgpilni
A
K.Streips spēja aizpildīt ētera laiku ar žurnālistiem daudz efektīgāk par pašreizējiem seriāliem. Par scenāriju kvalitāti ekspertiem vienreiz būtu pienācis laiks runāt. Turklāt "Līduma dūmos", "Likteņa līdumnieki", "Aktrise Ragārēs" tomēr bija kvalītatīvi un skatāmi, bet LTV1 pēdējie eksperimenti liek nosarkt.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

Žurnāla "SestDiena" publikācijas

Vairāk Žurnāla "SestDiena" publikācijas


Aktuāli

Stāvoklis starp dzīvību un nāvi

Miruša ķermeņa atdzīvināšana kā romānā par Frankenšteinu varētu būt reālāka, nekā šķiet. Zinātnieki nākuši klajā ar pieņēmumu, ka starp dzīvību un nāvi patiešām ir vēl viens starpposms, kas varētu ...

Metrs iekaro starptautisku atzīšanu

Pirms 135 gadiem Parīzē notikušajā Ģenerālajā svaru un mēru konferencē pirmo reizi starptautiski tika definēta garuma mērvienība metrs, nosakot tā etalonu – platīna (90%) un irīdija (10%) sakausējuma...

Šonedēļ SestDienā

Vairāk Šonedēļ SestDienā


SestDienas salons

Vairāk SestDienas salons


Pasaule

Vairāk Pasaule


Politika

Vairāk Politika


Tēma

Vairāk Tēma


Pieredze

Vairāk Pieredze


In memoriam

Vairāk In memoriam


Tuvplānā

Vairāk Tuvplānā


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


Latvijai vajag

Vairāk Latvijai vajag


SestDienas receptes

Vairāk SestDienas receptes


Dienasgrāmata

Vairāk Dienasgrāmata