Tiesa, lai pagatavotu gardo sezonas dārzeņu zupu, bez uguns kurināšanas tomēr neiztikt. Taču vasarā, visticamāk, liela daļa dzīves notiek laukos, un šī zupa sanāk īpaši garšīga, ja to vāra dārzā lielā grāpī uz ugunskura. Pārpalikušo zupu var sasaldēt porcijās un, atgriežoties pilsētā, paņemt līdzi. Otrreiz uzkarsēta, tā būs tikpat garda. Pārbaudīts! Nekavējieties izmēģināt visas receptes tagad, kamēr tirgū galdi lūst no lielogu mellenēm, savukārt laukos dārzi - no gurķu un tomātu ražas. Tos gardāk būs apēst ar garšvielām bagāto, pikanto, tomēr taukvielu ziņā vieglo jogurta mērcīti.
Gatavojot plīts nebūs jāieslēdz
Uzmanību!
Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.
Siera kūka ar mellenēm 5. Pirms pasniegšanas kūka
Sastāvdaļas: 540 g svaigā siera bez piedevām, 350 ml melleņu
jogurta, cukurs pēc garšas, 200 g smilšu cepumu, 100 g sviesta, 1/2
glāzes melleņu ievārījuma, 15 g želatīna, 300 g svaigu melleņu
rotāšanai, kūkas forma ar noņemamām malām (20 cm diametrā)
1.
Cepumus sasmalcina sīkos gabalos un ar rokas blenderi samaļ līdz
miltu konsistencei. Sajauc ar mīkstu sviestu un liek kūkas formā.
Izlīdzina uz veidnes pamatnes.
2. Krēmsieru sakuļ kopā ar
jogurtu un iejauc tajā melleņu ievārījumu. Ja šķiet, ka par maz
salduma, var papildus ievienot cukuru pēc garšas.
3. Želatīnu
uzbriedina, ūdens peldē izkausē un iejauc krēma masā.
4. Krēmu
lej uz sagatavotās kūkas pamatnes un liek ledusskapī uz apmēram
divām stundām, lai kūka sastingst.
Bez nosaukuma
Sastāvdaļas 2 personām: 2 avokado, 100 g grieķu vai cita
bezpiedevu jogurta, 1 ēd. k. olīveļļas, 1-2 ķiploka daiviņas, 1/2
laima sulas 2 ēd. k. sasmalcinātu pētersīļu un bazilika (ja garšo
koriandrs, tad šos zaļumus var aizstāt ar koriandru), sāls un
pipari
1. Bļodā saspaida avokado un iemaisa tajā jogurtu un
olīveļļu.
2. Ar ķiploku spiedi iespiež ķiploku un pievieno laima
sulu.
3. Iemaisa zaļumus un pēc garšas pievieno sāli un
piparus.
4. Ēd, mērcējot mērcē gurķu, paprikas, ziedkāpostu,
tomātu un citu vasaras dārzeņu gabalus.
Bez nosaukuma
Sastāvdaļas 6 cilvēkiem: sviests (dārzeņu apcepšanai),
garšvielas (kumīns, sinepju sēklas, karijs, kurkuma, čili
pulveris), dārzeņi (burkāni, seleriju sakne, seleriju kāti,
kartupeļi, tomāti, sīpoli), ingvera sakne, zaļumi (kinza, dilles,
pētersīļi u. c.), sarkanās lēcas, sāls, ūdens
1. Nomizo
burkānus, kartupeļus un seleriju sakni. Sagriež nelielos
kubiņos.
2. Nomizo un sasmalcina sīpolu.
3. Tomātus sagriež
nelielos kubiņos, seleriju kātus sagriež plānās ripiņās.
4.
Lēcas ieber bļodā un pārlej ar ūdeni, lai nedaudz uzbriest.
5.
Ingvera sakni nomizo un vai nu smalki sagriež, vai uz rupjās rīves
sarīvē.
6. Katlu liek uz uguns, tajā izkausē sviestu.
7.
Izkausētajā sviestā ber kumīna sēklas (romiešu ķimenes), sinepju
sēklas un kariju. Atstāj nedaudz pacepties (garšvielas taukvielās
jāapcep, jo tad tās ēdienam piedod labāku un izteiktāku garšu; ja
garšvielas pievienos šķidrumam zupas vārīšanās laikā, no tām nebūs
īpašas jēgas).
8. Kad garšvielas nedaudz pacepušās, tām pievieno
ingveru un cietākos dārzeņus (tie gatavojas ilgāk) - burkānus,
seleriju sakni, kartupeļus. Kad šie dārzeņi nedaudz apcepušies,
pievieno pārējos dārzeņus - sīpolus, seleriju kātus un
tomātus.
9. Kad dārzeņi nedaudz sviestā apcepti, tiem pievieno
uzbiedinātās lēcas. Pirms tam lēcām pārlieto ūdeni nolej. Lēcas
piedos zupai tumīgumu.
10. Ļauj brītiņu arī lēcām sviestā
pakarsēties, un tad zupai lej klāt ūdeni. Vāra, līdz dārzeņi
mīksti.
11. Pēc garšas zupai pievieno sāli un čili pulveri vai
arī smalki sagrieztu čili pipariņu.
12. Košākai krāsai zupai
pievieno nedaudz kurkumas.
13. Pašās beigās, kad zupa gatava,
tai pārkaisa sasmalcinātus zaļumus - kinzu, dilles, pētersīļus.
Seko mums
Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!
Ziņas e-pastā
Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!