Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā 0 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 22. novembris
Aldis, Alfons, Aldris

Olas brokastīs!

Iespējams, ka olas ir viens no populārākajiem brokastu ēdieniem Latvijā, tāpēc šoreiz viens saldais un viens sāļais variants. Abi ir pagatavojami ātri un vienkārši, un abi ir arī ļoti garšīgi. Labu apetīti!

Ceptas olas paprikas rāmīšos

Viegli un skaisti! It kā vienkāršas brokastu vēršacis, bet tādā kā svētku ampluā. Svarīgi ir izvēlēties pietiekami resnu papriku, lai rāmītis sanāktu gana ietilpīgs. Un vēlams, lai paprika būtu dažādās krāsās!

Pagatavošanas laiks: 10 minūtes

Sarežģītības pakāpe: elementāri

Daudzums: 1 - 2 personām

 

Sastāvdaļas:

  • 1 apmēram 1 cm bieza sarkanās paprikas ripa
  • 1 apmēram 1 cm bieza zaļās paprikas ripa
  • 2 olas
  • eļļa cepšanai
  • sāls un svaigi malti melnie pipari pēc garšas
  • baziliks dekoram

 

Pagatavošana:

1. Nogriež paprikas ripas, ja vajag, izgriež baltās mīkstuma daļas. Paprikas atlikumus liek ledusskapī un izmanto, piemēram, pusdienu salātiem.

2. Pannā sakarsē eļļu un liek cepties papriku.

3. Katrā paprikas rāmītī iešķiļ pa olai. Pārkaisa sāli, noregulē nelielu karstumu un uzliek pannai vāku.

4. Cep zem vāka, līdz olas smuki sarecējušas (kā nu kuram patīk, vairāk vai mazāk). Liek uz šķīvja, pārkaisa svaigi maltus melnos piparus un dekorē ar baziliku.

Cepoties olas pievelkas paprikas rāmīšiem, tās ar cepamo lāpstiņu var viegli pārcelt šķīvī, nekas ārā nekrīt.


Plānās pankūkas ar apelsīnu noti

Šī ir tāda olaināka pankūku recepte, nekā ierasts, jo parasti pankūku mīklu gatavoju ar vienu olu. Šajā mīklā ir veselas četras olas – man bija lauku oliņas ar košiem dzeltenumiem, kas kopā ar apelsīnu miziņu radīja mīklai izteikti saulainu krāsu.

 

Pagatavošanas laiks: 10 minūtes (+ 20 min. mīklas pastāvēšanai, ja ir laiks)

Sarežģītības pakāpe: viegli

Daudzums: 2 personām

 

Sastāvdaļas:

  • 4 olas
  • 3 ēd. k. miltu
  • 3 ēd. k. piena
  • 1 ēd. k. ūdens
  • pa šķipsnai cukura un sāls
  • apmēram 2 tējk. norīvētas apelsīna miziņas
  • eļļa un sviests cepšanai
  • šokolādes mērce un zemenes pasniegšanai 

Pankūkas var pasniegt arī ar sāļo karameļu mērci, ļoti garšīgi!

 

Pagatavošana:

1. Olas sakuļ ar mikseri, pievieno pienu, ūdeni, sāli un cukuru, sakuļ.

2. Pakāpeniski piesijā miltus, pievieno apelsīna miziņu un samaisa viendabīgā masā. Ja ir laiks, mīklu ieliek ledusskapī, lai savelkas. Ja nav, var cept arī uzreiz.

3. Pannā sakarsē eļļu, pieliek mazliet sviesta glītam brūnumiņam un lej pankūku mīklu.

4. Izceptās pankūkas saloka uz pusēm un vēl uz pusēm, liek šķīvjos, pārlej ar šokolādes mērci un dekorē ar zemenēm.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

Žurnāla "SestDiena" publikācijas

Vairāk Žurnāla "SestDiena" publikācijas


Aktuāli

Pēda, kas paliek

Šoreiz sākšu ar nedaudz provokatīvu jautājumu – kā jūs teiktu, kas ir Latvijas nacionālais sporta veids? Nu, tāds, kas katram te dzīvojošajam ir asinīs jau līdz ar piedzimšanu, un, pat ja profesion...

Šonedēļ SestDienā

Vairāk Šonedēļ SestDienā


SestDienas salons

Vairāk SestDienas salons


Pasaule

Vairāk Pasaule


Politika

Vairāk Politika


Tēma

Vairāk Tēma


Pieredze

Vairāk Pieredze


In memoriam

Vairāk In memoriam


Tuvplānā

Vairāk Tuvplānā


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


Latvijai vajag

Vairāk Latvijai vajag


SestDienas receptes

Vairāk SestDienas receptes


Dienasgrāmata

Vairāk Dienasgrāmata