Laika ziņas
Šodien
Migla
Trešdiena, 18. septembris
Liesma, Elita, Alita

Labrīt!

Nupat Latvijā tika konstatēts kārtējais apstiprinājums relativitātes terorijas pareizībai. Izrādījās, ka tā pirmā colla, no kuras sākot NATO sargā savas dalībvalstis, var būt līdz pat simt kilometru gara.

Tā kā laiks un telpa deformējas pie ļoti lieliem ātrumiem un spēcīgas gravitācijas, vai tas nozīmētu, ka kāda mūsu sabiedrības daļa jau ir ierauta kādā melnajā caurumā, aiz notikumu horizonta, kur otrai sabiedrības daļai, vērojot procesu pagaidām no malas, liekas, ka ar caurumā ierautajiem nekas nenotiek, kamēr pašiem ierautajiem viss notiek vienā mirklī un vairs nav nekādu iespēju atgriezties normālajā dzīvē. Tādā dzīvē, kur valsts vara ar saviem pilsoņiem vēl spēj sarunāties pietiekami atklāti arī par sarežģītām un nepatīkamām tēmām, nevis tikai izlikties, ka nekas nenotiek, kamēr kāda dabas kataklizma vai naidīgas valsts drons atklāj lietu patieso stāvokli? Droni reizēm ielido ne tur, kur tos vada, un patiesībā šajā ziņā Latvijas un Krievijas starpā rezultāts ir 1 : 1, jo pirms gada manevru laikā Krievijā ielidoja Latvijas drons. Turklāt Latvijā ir ne viens vien iestrēdzis projekts, kura valstiskos bīdītājus no atbildības var glābt tikai kāds "nejauši" objektam uzkritis bezpilota lidaparāts. Tātad tāds ieklīdenis zināmos gadījumos var nākt arī par svētību vietējām nebūšanām. Ja vien ātrums un gravitācija jau nav tik liela, ka atpakaļceļa nav. Bet to uzzināsim tikai tad, kad paši tiksim ierauti aiz notikumu horizonta, jo cerības uz to, ka elektorālie politiķi beigs sacensties tukšmuldēšanā un cīņā ar pseidoproblēmām un sāks ar vēlētājiem runāt atklātu valodu, attālinās no mums gandrīz vai ar gaismas ātrumu. 

Šīs nedēļas, 13.-19. septembra. žurnālā SestDiena lasiet:

 

SestDienas SALONS. Noteikti vajag cīnīties

Pulkvedis Normunds Baranovs par atšķirīgo šā gada visaptverošas valsts aizsardzības mācībās Namejs, Ukrainas mācībām, Krievijas militārā resursa ilgtspēju un par mūsu zemes priekšrocībām karā 

 

PASAULĒ. Bagāts, mītisks un nesodāms? I daļa

Pāvels Durovs – visbagātākais Dubajas pilsonis, kura vadībā tapis Krievijas sociālais tīkls VKontakte un mesendžeris Telegram ar daudzmiljonu auditorijām. Parasti fotografējas viens un saglabājis barjeru starp sevi un ārējo pasauli. Kādēļ viņš nonāca pasaules uzmanības centrā, kā veidoja savu tēlu un kas aiz tā stāv?

 

FOKUSĀ BALTIJA. Latvija – veselības pastarīte?

Veselības aprūpes jomas finansējums Latvijā tradicionāli ir iemesls karstām diskusijām un daudzu šajā sfērā strādājošo neapmierinātībai, nereti norādot uz abām pārējām Baltijas valstīm, kur situācija tiek uzskatīta par labāku. Kā īsti mūsu valsts šajā jomā izskatās, salīdzinot ar Lietuvu un Igauniju – no kurienes nāk finansējums, kā tas tiek sadalīts, un ko oficiālā statistika saka par mediķu algām kaimiņos?

 

20 GADI ES. Starp mašīnām, motoriem.. un elektrību

Vai visiem Latvijas iedzīvotājiem jāiegādājas elektroauto? Nē, nav, un ar to galvenais šajā tēmā it kā būtu atbildēts. Taču, kā bieži mēdz būt, svarīgākais te ir detaļas un jautājums «kāpēc», nevis «vai»

 

TEĀTRIS. Samuraju teātris

Valmieras teātris atgriežas rekonstruētajā ēkā, plāno aktīvu sezonu un novembrī uzņems pie sevis Spēlmaņu nakti

 

LAIKA MAŠĪNA. Vējš papūta kleitiņu

Pirms 70 gadiem Ņujorkā filmas The Seven Year Itch/Septītā gada drudzis uzņemšanas laikā tapa nu jau par leģendāru kļuvusī fotogrāfija ar Merilinu Monro plandošajā baltajā kleitiņā. Šī scēna nostiprināja blondās aktrises kā seksa simbola slavu, taču pagalam nepatika viņas toreizējam vīram Džo Dimadžio, un jau pēc pāris mēnešiem abu laulība bija šķirta

 

IZPĒTĪTS. Niez atšķirīgi

Eksperimentā ar pelēm noskaidrots, kādēļ uz odu kodumiem reaģējam tik atšķirīgi, jeb atrastas par niezēšanu atbildīgās šūnas

 

Kā arī ŠONEDĒĻ, ZVAIGŽŅOTĀ NEDĒĻA, NEDĒĻAS KULTŪRIZKLAIDES DEVA, KINO, ZIRNIS ĒD, SestDienas VAKARIŅAS, IZPĒTĪTS, MĪKLA, HOROSKOPI, ANEKDOTES un SMALKĀS APRINDAS.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

Žurnāla "SestDiena" publikācijas

Vairāk Žurnāla "SestDiena" publikācijas


Aktuāli


Šonedēļ SestDienā

Vairāk Šonedēļ SestDienā


SestDienas salons

Vairāk SestDienas salons


Pasaule

Vairāk Pasaule


Politika

Vairāk Politika


Tēma

Vairāk Tēma


Pieredze

Vairāk Pieredze


In memoriam

Vairāk In memoriam


Tuvplānā

Vairāk Tuvplānā


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


Latvijai vajag

Vairāk Latvijai vajag


SestDienas receptes

Vairāk SestDienas receptes


Dienasgrāmata

Vairāk Dienasgrāmata