Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Nu gan rudens

Ja jūs man jautātu, vai es pēdējā laikā diennakts tumšajās stundās neesmu ielās uz braucamās daļas redzējis velosipēdus bez jebkādiem atstarotājiem, tad man būtu jāatzīstas, ka Pārdaugavā, Mārupes galā, tādus redzu ik pārdienas. Varbūt viņiem skolā nav mācīts, ka rudenī dienas kļūst īsākas un, ja to neņem vērā, arī mūžs var kļūt īsāks

Varbūt viņi skolā ir mācīju­šies tik attālināti, ka ieguvuši nemirstību un citas spējas atrauties no realitātes, ieskaitot spēju būt neredzamiem arī Ceļu policijai. Bet, tā kā šie neredzamie braucēji neuztrauc ne Ceļu policiju (kura viņus neredz), ne tos politiķus, kurus, šķiet, šādi neredzamie un visādi citādi ar realitāti nesaistītie vēlētāji ir ievēlējuši, tad es ar šiem potenciālajiem kapeņu stāstiņiem neuzbā­zīšos. Lai viņi turpina braukt ar visnotaļ pareizu apziņu, ka speciāli jau neviens autovadītājs viņiem virsū nebrauks, tad vecumdienās, ja mūžs nebūs kļuvis īsāks, varēs mazbērniem lepni stāstīt, cik skarbos un tumšos laikos jaunību pavadījuši, jo tad jau noteikti viss būs tiktāl kontrolēts, ka autovadītājs jebkuru riteņbraucēju nevarēs nepamanīt, viņam par to signalizēs visi iespējamie sensori, samazinās automašīnas ātrumu un ko tik vēl ne. Tā tas būs labākajā gadījumā.

Kā būs sliktākajā? Pagaidīsim vispirms ASV prezidenta vēlēšanu rezultātus.

 

Šīs SestDienas, 16. – 22. oktobra, numurā lasiet:

PRIEKŠĀ. Kurzeme zem lidmašīnas spārna. Līdz ar aizvien stingrākiem ceļošanas ierobežojumiem pasaulē populārāki kļūst tā saucamie lidojumi uz nekurieni, kad ceļot gribētāji var iekāpt lidmašīnā un aplidot savas valsts robežas, paceļoties un nolaižoties vienā un tajā pašā lidostā. Nu ar līdzīgu piedāvājumu nākusi klajā arī tūrisma firma Balt-Go, kas, sadarbojoties ar nacionālo aviokompāniju airBaltic, 25. oktobrī piedāvās doties šādā ceļojumā uz Kurzemi. Lidmašīnas kapteinis Jānis Krištops stāsta, ka, ja vien daba parūpējas par labu redzamību, no debesīm var apskatīt gan Ventas rumbu, gan citus ne visiem zināmus, bet ļoti interesantus objektus.

TUVPLĀNĀ. Visdabīgākais nacionālais. Latvijas Dabas muzejs glabā dabaszinātniskas liecības par Latviju no divus miljardus gadu senas pagātnes līdz mūsdienām. Kopš šāgada septembra – nacionālā muzeja statusā.

PASAULĒ. Konflikts gadsimta garumā. Septembra beigās armēņu apdzīvotajā, starptautiski neatzītajā Kalnu Karabahas Republikā Kaukāzā sākās plašs militārs konflikts starp armēņu spēkiem un Azerbaidžānu, kas joprojām turpinās. Kārtējais mēģinājums atrisināt vairāk nekā simt gadu senās pretrunas ar militāru spēku, visticamāk, netuvinās risinājumam, vienīgi novedīs pie jauniem postījumiem un nāves.

ZINĀTNE. Enerģiskas sievietes ar DNS šķērēm. Divu zinātnieču satikšanās noved pie pretrunīgas tehnoloģijas gēnu manipulēšanai un pirmās reizes vēsturē, kad Nobela balvu kādā nozarē saņem tikai sievietes.

CEĻOJUMS. Vareni skati un iestigšana mālos. Jeb 2500 kilometru no Igaunijas ziemeļiem līdz Lietuvas dienvidiem izolācijas vasarā (II daļa).

Kā arī ŠONEDĒĻ, ZVAIGŽŅOTĀ NEDĒĻA, KULTŪRIZKLAIDES DEVA, KINO, ZIRNIS ĒD, RECEPTES, IZPĒTĪTS, MĪKLA, HOROSKOPI, ANEKDOTES un SMALKĀS APRINDAS.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

Žurnāla "SestDiena" publikācijas

Vairāk Žurnāla "SestDiena" publikācijas


Aktuāli

Miljoni, ērgļi un svētki

Šogad krāsosiet, slēpsiet, meklēsiet vai ripināsiet? Lai gan olu rādīšana jau labu laiku politiski folklorizējusies, svētku noskaņa ir tepat līdzās, gribas smaidīt un aicināt pavasari beidzo...

Šonedēļ SestDienā

Vairāk Šonedēļ SestDienā


SestDienas salons

Vairāk SestDienas salons


Pasaule

Vairāk Pasaule


Politika

Vairāk Politika


Tēma

Vairāk Tēma


Pieredze

Vairāk Pieredze


In memoriam

Vairāk In memoriam


Tuvplānā

Vairāk Tuvplānā


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


Latvijai vajag

Vairāk Latvijai vajag


SestDienas receptes

Vairāk SestDienas receptes


Dienasgrāmata

Vairāk Dienasgrāmata