Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Otrdiena, 24. septembris
Agris, Agrita

Positivus sit augstu vilni kā lietū, tā saulē

Vismaz pagaidām netiek minēts devītā Positivus festivāla apmeklētāju oficiālais skaits Salacgrīvas Zvejnieku parkā, bet var teikt, ka tas pulcējis tūkstošiem mūzikas mīļotāju no Latvijas un ārvalstīm un uzskatāms par izdevušos.

Pēc pirmās dienas festivāla rīkotāju oficiālā informācija liecināja, ka apmeklētājus sajūsminājuši vairāk nekā piecdesmit dažādu priekšnesumu. Lielākā skatītāju interese un aizrautība esot bijusi novērojama urbānās mūzikas un neosoula meistaru Jungle, meiteņu mīluļa Toma Odela un kulta grupas Placebo uznācienos uz Lattelecom skatuves, taču apmeklētāju pūļus pulcējuši arī pārējie mākslinieki. Pēc otrās dienas tika ziņots, ka vislielākais cilvēku skaits apmeklējis britu rokgrupas Kasabian uzstāšanos. «Trakulīgu rokenrolu labākajās žanra tradīcijās piedāvāja Austrālijas grupa King Gizzard & The Lizard Wizard, apmeklētāju jaunāko paaudzi un ne tikai sajūsmināja popmūzikas pankprincese Charli XCX un Losandželosas meiteņu kvartets Warpaint, savukārt lokālās un ne tik pieradinātās mūzikas fani izbaudīja Palladium skatuves un I Love You telts muzikālo piedāvājumu,» norāda festivāla rīkotāji. Īpašu interesi izraisījis žurnālista Jāņa Dombura un režisores Antras Cilinskas kopīgi veidotās filmas 4. maija republika seanss ar diskusijas elementiem - sanākušie diskutēja par to, kas īsti notiek Latvijā, turklāt brīžiem sarunas un viedokļu apmaiņa bijusi tik spraiga, ka nācies pārtraukt filmas demonstrēšanu.

Vakar, festivāla noslēdzošajā dienā, kā galvenais mākslinieks bija pieteikts leģendārais, par pasaulē labāko rokmūzikas vokālistu atzītais Roberts Plānts.

Jau sestdienas pēcpusdienā bija izpārdoti visi Positivus festivāla oficiālie T krekli, taču apmeklētājiem bija iespēja turpat, festivālā, pasūtīt interesējošo krekla modeli un izmēru, lai vēlāk to saņemtu pa pastu.

Domājot par apmeklētāju ērtībām, Salacgrīvas novada domes priekšsēdētājs Dagnis Straubergs aģentūrai LETA izteicies, ka nākamajā gadā pašvaldība izvērtēšot iespēju izvietot papildu sabiedriskās tualetes tieši pilsētas teritorijā un vietās, kur darbojas ēdināšanas uzņēmumi.

Policija ziņoja, ka telšu pilsētiņā Salacgrīvā sestdien atrasta zemē ierakta burciņa, kurā bija 20 maisiņu ar marihuānu. Par šo gadījumu sākts kriminālprocess, aģentūru LETA informēja Valsts policijas (VP) preses pārstāvis Toms Sadovskis. Taču kopumā festivāls noritēja samērā mierīgi. Vakarrīt tika ziņots, ka policijā vērsušies jau 202 cilvēki, kas atraduši citu festivāla apmeklētāju pazaudētās mantas.

Pēc pirmās festivāla dienas LETA vēstīja, ka pie mediķiem pēc palīdzības vērsušies vairāk nekā 200 cilvēku, trīs festivāla apmeklētāji nogādāti slimnīcā. Lielākoties situācijas bijušas nenozīmīgas - apmeklētājiem bijuši nepieciešami medikamenti galvassāpju remdēšanai vai plāksteri un marles saite nobrāzumiem. Otrajā dienā mediķu atbalstu bija meklējuši 550 cilvēku, bet arī tās pārsvarā bijušas maznozīmīgas situācijas, savukārt slimnīcā nogādāja astoņus cilvēkus, starp kuriem bija gan tādi, kas sastiepuši potītes, gan pārāk aktīvi alkohola lietotāji.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?